Ndërgjegjësim #ShëndetiMendor!

Ndërgjegjësim #ShëndetiMendor!

Muaji Maj është muaji i Ndërgjegjësimit për Shëndetin Mendor! Qëllimi kryesor është të nxisë një kulturë të kujdesit dhe ndihmës për njerëzit që vuajnë nga shqetësime të shëndetit mendor dhe emocional. Duke ndërgjegjësuar më shumë rreth kësaj çështjeje, ne mund të ndihmojmë në reduktimin e stigmatizimit dhe diskriminimit që ndodhin ndaj personave që e vuajnë nga këto shqetësime. Patëm kënaqësinë  më datë…

Read more

Dita Ndërkombëtare e Vajzave në TIK

Dita Ndërkombëtare e Vajzave në TIK

Për të gjithë ata që janë 12-18 vjeç kjo është një nga hapësirat më të bukura në qytet që duhet të frekuentoni patjetër! Zhvillimi i Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit (TIK) është një nga fushat më të rëndësishme të zhvillimit të vendit tonë. Në këtë fushë, vendi ynë ka bërë hapa të mëdha në vitet e fundit, por gjithsesi ka shumë për…

Read more

Dita e Tokës 2023

Dita e Tokës 2023

Gëzuar Ditën e Tokës! Sot festojmë planetin tonë të bukur dhe i bëjmë premtimin për ta mbrojtur atë edhe për brezat, që do të vijnë! Të gjithë së bashku, le të japim ndihmesën tonë në zvogëlimin e mbeturinave, ruajtjen e energjisë dhe mirëmbajtjen e burimeve natyrale. Çdo veprim, sado i vogël të jetë, mund të bëjë ndryshimin. Bashkë, mund të krijojmë një…

Read more

Dita Ndërkombëtare e Librit për Fëmijë

Dita Ndërkombëtare e Librit për Fëmijë

2 Prilli shënon Ditën Ndërkombëtare e Librit për Fëmijë Kjo ditë festohet për të promovuar leximin dhe për të rritur vëmendjen ndaj letërsisë për fëmijëve. Ajo u themelua në vitin 1967 nga Bordi Ndërkombëtar i Librave për Fëmijë (IBBY), dhe festohet në të gjithë botën. Qëllimi kryesor i kësaj dite është të frymëzojë dashurinë për leximin tek fëmijët dhe të ngrejë ndërgjegjësimin…

Read more

Tryeza Ballkanike

Tryeza Ballkanike

Tryeza Ballkanike e Interncionales Socialiste te te Rinjve (IUSY) u mbajt më 2 qershor 2022 në selinë kryesore të Partisë Socialiste të Shqipërisë. Ky eveniment mblodhi përfaqësues nga organizata politike të majta  nga i gjithë Ballkani për të diskutuar çështje të rëndësishme, me të cilat po përballet rajoni aktualisht dhe për të planifikuar iniciativa të ardhshme. Takimi ishte një ngjarje hibride, me…

Read more

Vizitë në Tarracën e ‘Bashkia Tiranë’

Vizitë në Tarracën e ‘Bashkia Tiranë’

Previous Next Bashkia e Tiranës ka nisur projektin e taracave të gjelbëruara, duke filluar nga taraca e vet për të mbërritur në ato të institucioneve dhe pallateve. Ky projekt parashikon kopshte me pemë dekorative dhe lule.Taraca e Bashkisë i ngjahëson një kopështi me bar natyral, pemë dekorative dhe shumëllojshmëri lulesh. Gjelbërimi i taracave është projekti i Bashkisë së Tiranës që synon që…

Read more

Këshilli Botëror i IUSY në Shqipëri 2022

Këshilli Botëror i IUSY në Shqipëri 2022

Internacionalja Socialiste e të Rinjve (IUSY) është një organizatë globale që bashkon rininë socialiste nga e gjithë bota për të diskutuar dhe promovuar politika dhe ideale progresive. Themeluar në vitin 1907, IUSY është organizata më e madhe dhe më e vjetër politike rinore në botë dhe njihet si dega zyrtare e rinisë të Internacionales Socialiste.   Një nga ngjarjet më të rëndësishme…

Read more