Në Kujtim të Dorit!

Në Kujtim të Dorit!

Dorina Kuka ishte një aktiviste. Ajo ishte një nënë e përkushtuar dhe jam e lumtur që kemi nënën, motrën dhe shoqet e saj këtu sot me ne. As nuk e shkoj dot nëpër mend se sa shumë ju mungon Dorina. U bë një vit që nuk është më mes nesh dhe unë personalisht ia kam ndjerë mungesën. Çdo javë do kishte ndonjë…

Read more

Mbledhja e Keshillit Bashkiak Tirane

Mbledhja e Keshillit Bashkiak Tirane

Date 20.07.2023   Foto albumi i mbledhjes  së Këshillit Bashkiak të Tiranës, e cila u zhvillua ditën e enjte, datë 20 korrik 2023, ora 16:00, në sallën e Këshillit Bashkiak. Në mbledhje u hodhën për votim pas diskutimeve paraprake në komisionet përkatëse projektvendimet e mëposhtme: : Projektvendim“Për dhënien e mandatit të anëtarit të Këshillit Bashkiak, zj.Kamela Banushi”. Projektvendim“Për miratimin e projekt dokumentit të parë të Programit…

Read more

Ndërgjegjësim #ShëndetiMendor!

Ndërgjegjësim #ShëndetiMendor!

Muaji Maj është muaji i Ndërgjegjësimit për Shëndetin Mendor! Qëllimi kryesor është të nxisë një kulturë të kujdesit dhe ndihmës për njerëzit që vuajnë nga shqetësime të shëndetit mendor dhe emocional. Duke ndërgjegjësuar më shumë rreth kësaj çështjeje, ne mund të ndihmojmë në reduktimin e stigmatizimit dhe diskriminimit që ndodhin ndaj personave që e vuajnë nga këto shqetësime. Patëm kënaqësinë  më datë…

Read more

Dita Ndërkombëtare e Vajzave në TIK

Dita Ndërkombëtare e Vajzave në TIK

Për të gjithë ata që janë 12-18 vjeç kjo është një nga hapësirat më të bukura në qytet që duhet të frekuentoni patjetër! Zhvillimi i Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit (TIK) është një nga fushat më të rëndësishme të zhvillimit të vendit tonë. Në këtë fushë, vendi ynë ka bërë hapa të mëdha në vitet e fundit, por gjithsesi ka shumë për…

Read more

Dita e Tokës 2023

Dita e Tokës 2023

Gëzuar Ditën e Tokës! Sot festojmë planetin tonë të bukur dhe i bëjmë premtimin për ta mbrojtur atë edhe për brezat, që do të vijnë! Të gjithë së bashku, le të japim ndihmesën tonë në zvogëlimin e mbeturinave, ruajtjen e energjisë dhe mirëmbajtjen e burimeve natyrale. Çdo veprim, sado i vogël të jetë, mund të bëjë ndryshimin. Bashkë, mund të krijojmë një…

Read more

Dita Ndërkombëtare e Librit për Fëmijë

Dita Ndërkombëtare e Librit për Fëmijë

2 Prilli shënon Ditën Ndërkombëtare e Librit për Fëmijë Kjo ditë festohet për të promovuar leximin dhe për të rritur vëmendjen ndaj letërsisë për fëmijëve. Ajo u themelua në vitin 1967 nga Bordi Ndërkombëtar i Librave për Fëmijë (IBBY), dhe festohet në të gjithë botën. Qëllimi kryesor i kësaj dite është të frymëzojë dashurinë për leximin tek fëmijët dhe të ngrejë ndërgjegjësimin…

Read more

Tryeza Ballkanike

Tryeza Ballkanike

Tryeza Ballkanike e Interncionales Socialiste te te Rinjve (IUSY) u mbajt më 2 qershor 2022 në selinë kryesore të Partisë Socialiste të Shqipërisë. Ky eveniment mblodhi përfaqësues nga organizata politike të majta  nga i gjithë Ballkani për të diskutuar çështje të rëndësishme, me të cilat po përballet rajoni aktualisht dhe për të planifikuar iniciativa të ardhshme. Takimi ishte një ngjarje hibride, me…

Read more