Tryeza Ballkanike

Tryeza Ballkanike

Tryeza Ballkanike e Interncionales Socialiste te te Rinjve (IUSY) u mbajt më 2 qershor 2022 në selinë kryesore të Partisë Socialiste të Shqipërisë. Ky eveniment mblodhi përfaqësues nga organizata politike të majta  nga i gjithë Ballkani për të diskutuar çështje të rëndësishme, me të cilat po përballet rajoni aktualisht dhe për të planifikuar iniciativa të ardhshme.

Takimi ishte një ngjarje hibride, me pjesëmarrës fizikisht në sallë si dhe virtualisht përmes transmetimit në drejtpërdrejtë. Kjo lejoi që zërat dhe pikëpamjet e ndryshme të dëgjohen, edhe pse sfidat që paraqet distanca apo pamundësia për të udhëtuar.

Gjatë Tryezës Ballkanike, pjesëmarrësit u angazhuan diskutime aktive dhe produktive për një gamë të gjerë temash, duke përfshirë rolin e të rinjve në formësimin e të ardhmes së Ballkanit, strategjitë për promovimin e drejtësisë sociale dhe barazisë dhe mënyra për të forcuar solidaritetin ndërkombëtar midis lëvizjeve socialiste në rajon.

Ngjarja u organizua nga Partia Socialiste e Shqipërisë dhe pjesëmarrësit morën një shans të mësojnë më shumë për peisazhin politik të vendit dhe mënyrat në të cilat rinia socialiste po punon për të krijuar ndryshime pozitive.

Tryeza Ballkanike, si një event periodik i IUSY ishte një ngjarje e suksesshme dhe informative që mblodhi të rinjtë e majtë nga i gjithë rajoni për të ndarë ide, për të bërë njohje dhe lidhje të reja bashkëpunimi dhe për të planifikuar për të ardhmen. 

Për më shumë informacion mbi IUSY dhe iniciativat e kësaj organizate, ju lutem vizitoni faqen e tyre në Facebook në https://www.facebook.com/IUSY.global/.